/ MY POOL 2.0 /

Khamis, 25 Disember 2008

~:: end of d year vacation...::~




...yea..yea.. mama & papa bawak Izz gi bercuti kat Tiara Beach Resort, Port Dickson, N9. Seronok suasana kt sana! bukan mandi laut tapi mandi pool buatan yang terbesar dibina..
Cadangnya nk gi brcuti kt Rumah Persekutuan JPM, PD. Tapi disebabkan mama yg terlampau bz sampai xsempat nk booking online awal... semuanya rumah dah full!
buntu juga dibuatnya!! Nak kene survey tempat lain plak... biasalah... klu dh last2 minit ni.. harganya... jadi double kalu nak menginap 2-3 malam...!
So... nak dijadikan cerita kwn2 dapat gi kursus ke TBR tu... bile check online ade online booking promotion.. 1 night 4 rm59 nett! ape lagi trus booking 2 night guna kad credit papa. Alhamdullillah.. dipermudahkan masalah.

...cuti kat sane? ermmm memang sronok! lebih2 lagi wat Izz.
Mandi sakan sampai xnak kluar pool. Di samping ade banyak aktiviti & tempat2 melepak yang santai... Checkout kul 12 trus gi Teluk Kemang, makan & jejln... balik..

Selasa, 4 November 2008

~::bby Izz dah BOTAK! ::~



....comey x? style rambut baru bby Izz? huhuhu.. ari ahad lepas, papa trim sendiri rmbut bby Izz yg dh panjang, cuaca yg panas, 5 hari berturut2, xhujan2.. membuatkan dahi bby Izz timbul ruam kecik2, cian dia.... mama memang dh lama berhajat nk botakkn kepala bby Izz, nk tengok macamane rupa anak mama kalu botak! Akhirnya, dengan usahasama yang sopan dan lembut papa& mama yang tengah free, berjayalah membotakkan, memujuk dan melalaikan bby Izz daripada meragam mase sesi trimmin' dilakukan.. lepas mandi, bby tengok rupanye sendri kt cermin, tersengih lebar senyumannya... mungkin bby izz terase dirinya lagi hensem bila berkepala botak! huhuuu, lega rase hati mama.. nampak bby Izz tido pun lebih lena dengan berambut baru, x merimaskan...

Sabtu, 1 November 2008

~:: window shopping jer!! ::~



... malam sabtu nak cari dan blikan langsir untuk rumah mek! try survey kat jusco, sales tp langsir yang dicari xmenepati citerase & mahal gak lagik walaupun dh less! ronda2.. testing2 spec.. pastu, singgah jap melayan bby Izz yang excited nampak kid playland. sume dia nak main! sempat gak mama&papa captured telatah bby Izz yang semakin terserlah kenakalannya!

Rabu, 8 Oktober 2008

~:: SELAMAT BERHARI RAYA!! ::~

..yea.. yea... Selamat, Hari Raye, (baca dalam nada lagu raye) Hari utk kite bersuke ria... selamat, kami ucapkan... utk kite hingga sampai tahun depan... Selamat Hari Raya!!! seronoknye... tahun ni beraye kat segambut, k.zura's family, k.atie's family, sume raye sini. terubat rindu rasenye beraye bersama2 mak, ayah & adik beradik. meriah! atuk & family pakteh rombongan pertama yang kunjung tiba awal pagi raye.. pehtu bermaaf-maafan dengan mak ayah, bergmbr bersama & bersedekah duit raye beramai2 kat anak2 buah.. pastu terus keluar berhari raye ke rumah makcik-pakcik yang terdekat selama 4 hari berturut-turut... seronokkan...!! baby Izz pun terus dapat pangkat OKB di hari raye huhuhuhu :)


... sesi beri duit raye! sume pakcik makcik kene bagi duit raye! huhuhuhuu! sampai ibal pun kene korek duit syiling jualan burger dia RM0.50! janji duit raye!


.. sesi bermaafan mengikut sistem giliran hierarki! huhuhuu sesi ni la slalu menghadapi banyak rintangan terjah! asal nak start jer, makcik-pakcik dah menjerit.. Assalammualaikum.........! slamat ari raye.. bleh masuk? pehtu, masing2 berjaga-jaga klu dah beres jer orang beraye dh balik, trus rapatkan pintu sket, sesi tu bleh la start.. bergambar, bermaafan, beri duit raye...etc, pehtu layan balik orang yang datang beraye..



... meriahkan! tapi suasana meriah ni hanya berlangsung 2 tahun sekali jer! tahun depan masing2 beraye ke kampung masing2, sunyilah rumah mak&ayah raye tahun depan, yang ade nanti, mak&ayah, qyla dan adik-bradik yang solo2 jer...




... nilah aksi2 bby Izz yang xsenang duduk dapat duit raye! owg beri duit raye pun bby Izz takut.. maklumlah 1st dlu xmengenal erti duit raye, main terima and xmeragam pun!(mama&papa yang tolong amikkan&simpankan)tapi... kali ni, dah pandai salam tangan so... kene amik sendri, itupun kadang2 xnak amik, takut... (mama&papa jugak yang kene tolong amikkan&simpankan..) banyak jugak hasil collection duit raye bby Izz tahun ni.. apa lagi masuk ASB la... simpanan untuk masa depan...

Isnin, 29 September 2008

~:: Izz dah bleh makan skali dengan mama & papa ::~



... "nak kushi Izz! nak kushi Izz!" jerit Izz tiap kali mama siap nak hidang makanan.
makin berselera Izz nak makan sekarang ni, al-maklumlah.. mama & papa dah belikan kerusi makan untuk Izz.
dah masuk bulan ketiga, baru terase memang perlu belikan kerusi + meja makan ni, barulah  terasa lengkap ahli mesyuarat meja2 makan sedunia.
lagipun ada diskaun, so trus bli. perhatikanlah gelagat2 chomeyy & chommott Izz di atas...

Rabu, 13 Ogos 2008

~:: jgn x caye! bby izz suka mkn durian..!!



... balik pangkor terus menghala ke rumah kak zura kt Kg. Buruk Bakul, Beruas, Perak. Unikkan nama kg. ni?! sampai2 je, jejak kaki kat tanah kg. ni.. terus melilau mata nak cari durian yang jatuh sambil melebarkan telinga nak dengar kalau2 terdengar bunyi durian jatuh. makan durian sakan! sedap tul!

...tapi ajat & ibal dok sebok mengejar kambing2 k.zura nak disumbatkan dalam kandang. dah petang.. sis n bro yang lain xnak interframe, sume makan durian sambil dok kat tempat2 yang jorang nak layan mood... yelah... kg. lah katakan... damai... nyaman... baby Izz pun join sekali! xsangka anak mama ni leh makan durian.. yum... yummm... kalau papa nak makan durian? mmmm...

...psstt! nampak x red helmet tuh? untuk keselamatan kapla orang yang mungut durian... bukan durian saje ade kt kg. ni... buah asam gelugor, rambutan, duku, langsat, pisang, pinang, kelapa dan banyak lagi!! meriah...

~:: best! vacation ke pangkor! ::~


.. vacation ke pangkor kali ke-2 bersama keluarga besar Mohamed Beneh.. sampai jetty lumut kul 8malam... last bot, nasib baik tak kene tinggal! bile2 mase je bot akan blayar.. 1 troly besar barang2 diconquer oleh family pak eteks nih! menginap 3 hari 2 malam kat Golden Beach Hotel & Resort (milik bumiputra) ditaja free oleh ajat (selaku kroni hotel nih)!

... best! mandi pantai kene menapak berjalan ke depan sket, bru nampak pantai, mancing ikan (ahli2 joran tetap) di sekitar batu2 besar belah tepi sekali pantai yang tak bertepi, mandi pool yang boleh terjun tingkap je letaknya pool tuh! (memang betul kejadian, anak buah memang keluar ikut tingkap je pasal geram je tengok pool tu yang sedang memanggil2 untuk di terjun), masak sendri kat dapo hotel tu, kak zura jadi master chef! buat macam dapo rumah sendiri. memang friendly lah tukang masak kat sini! (padahal.. macam menyemak je korang nih! uhuk!) tapi kitaorang xmenyemakkan keadaan pun (ini betul!) siap basuh sume balik peralatan dapo yang kitorang guna tau!, karaoke bergilir2 sampai tengah malam walaupun suara xsedap langsung sedap2 la juga telinga mendengar (naik bingit telinga kitaorang time ajat sesiapa yg nak korus tu!) sambil jaga anak n tido.. seronok! tapi.. papa xikut.. mama letih sket! baby izz asyik nak ngendeng kat mama jer!

Selasa, 12 Ogos 2008

~:: mandi lg? Tmn Rekreasi Air Panas Sg. Kelah, Sungkai ::~



...kali ni, gi mandi-manda kat hotspring, sungkai, perak. lepas balik dari pulau pangkor.. Menarik tempat ni! 2 dalam 1, ade air panas dan air sejuk. mula2 mandi kolam air sejuk dulu... dalam 1 jam gi mandi hotspring plak... masa nak interchange (macam naik lrt la plak) ke hotspring pool tu... baby Izz mengamuk sedey, xnak keluar dari kolam air sejuk, meronta-ronta nak patah balik.. pelik gak! mungkin baby Izz tak puas mandi, bile dah sampai kat hotspring (kolam air panas) tu plak.. dah xleh nak rendam 1 badan. patut la baby Izz mengamuk. pool tu suam yang panas... dapat rendam kaki je... cian baby Izz xdapat mandi..

....tapi ape pun seronok gak! pasal sebelum mandi gi merebus telur dulu.. ade tempat khas untuk rebus telur tu siap ade penapis jaring untuk telur tu and mase yang disarankan ade kat papan tanda 'cara-cara merebus telur'.

... pastu celebr8 besday Abg Jam, menunya adalah makan kek bersama telur rebus separuh masak dan pencuci mulutnya adalah durian... huhuhu.. balik k.lumpur dalam kul 10.30 malam..

~:: sronoknye...!! ::~



...mama& papa gi undangan prkahwinan anak buah abg jamal kt Melaka.
lepas kenyang makan kenduri , rileks jap tunggu sampai kul 5 ptg..
baru turun pantai yang xsampai 10 meter depan umah..
mula-mula bby izz takut-takut nk jejak kaki kat pasir pantai ni..
masa tu air blom pasang sangat. lame2 bile tengok sepupu2 yang lain sronok main & mandi, trus dah xkekok..
mama & papa xmandi... gali remis tepi pantai jer... dapatlah setengah baldi...
papa jakun, baru 1st time tengok cara remis dijumpai..! huhuhu

Rabu, 30 Julai 2008

SEMPURNA by Andra And The Backbone

Kau begitu sempurna
Di mataku kau begitu indah
Kau membuat diriku akan selalu memujamu

Di setiap langkahku ku kan
selalu memikirkan dirimu
Tak bisa ku bayangkan
Hidupku tanpa cintamu

Janganlah kau tinggalkan diriku
tak kan mampu menghadapi semua
Hanya bersamamu ku akan bisa

Kau adalah darahku
Kau adalah jantungku
Kau adalah hidup
ku lengkapi diriku
oh sayang engkau begitu sempurna .. sempurna

Kau genggam tanganku saat diriku lemah dan terjatuh kau bisikkan dan hapus semua sesalku

Kau adalah darahku
Kau adalah jantungku
Kau adalah hidup ku
Lengkapi diriku
oh sayang engkau begitu sempurna .. sempurna

Sayangku engkau begitu sempurna.. sempurna.. sempurna

( i dedicate this song to my hubby! happy birthdy & luv u sooo much! )

Selasa, 10 Jun 2008

~:: jln2 kat ikea...! ::~


... sronot bby izz klu dah smpai kat child dept. dah xnak balik... main jer! gembira hati mama & papa tengok gelagat bby izz... nanti mama blikan kerusi makan untuk baby izz yeh...!

Rabu, 21 Mei 2008

~:: hepi 1st besday ::~


... 1, 2, 3! happy birthday 2 u... happy birthday 2 u... happy birthday 2 baby izz...(nak panggil baby izz gak walaupun dah besar) happy birthday 2 u... muaaaahhh! anak mama dah besar dah... pejamcelik2 dah 1 tahun.

...nak dijadikan cite.. 1 hari sebelum jadi birthday boy, baby izz jatuh terkene bucu penutup botol susu yang dipegangnya. luka macam terhiris panjang kat kelopak mata kiri. darah banyak sangat keluar! hilang semangat mama! cepat2 gi hospital ampang. doc check & cakap xde effect ape2 kat mata. lama2 nanti luka akan bercantum sendiri. dapat ubat demam. Alhamdulillah.. syukur! hanya luka kecil! 'anak baik...' celah seorang makcik kat hospital. kalau tengok betul2, mata baby izz dalam gambar nampak sepetkan..?

...anyway.. 2 my birthday boy, semoga anak mama akan menjadi insan cemerlang di dunia dan di akhirat... amin... : )

Selasa, 15 April 2008

~:: alya umairah "n" bby izz ::~


... ini gelagat baby izz & alya umairah anak Kak Atie yang ke-3... sama umur jarak 3 minggu jer...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...