/ MY POOL 2.0 /

Isnin, 7 Disember 2009

~:: Aksi Ceria Si Manja Bersama Stereng! ::~

Jom ramai2 join contest anjuran oleh Ryn @ directlink

Nama Si Comel  : Izz Irfan
Umur Si Comel : 2 Tahun 6 Bulan 2 Minggu 3 Hari

Inilah gambar Izz bersama stereng 'car' nya. Nampak kecil je stereng tu.. janji stereng kan..! Aksi ni xdelah spontan. Mama Izz yang suruh aksi begitu! xsenonohkan... huhuhu! Disebabkan Izz yang buat aksi tu bukan Mama Izz so... it's so... cuteeee..... huhuhu!!

~:: SERIUS BABY 2009 GIVEAWAY::~!

Nama Serius Baby : Izz Irfan
Umur Serius Baby : 2 Tahun 6 Bulan 2 Minggu 3 Hari


Ini dia gambar Izz yang telah dengan seriusnya Mama Izz pilih! Gambar Izz bersama sepupu2 perempuannya yang lain di 1 majlis perkahwinan. Giveaway untuk budak2 dapat gula2. Seronok sakanlah mereka makan gula2 tu sambil berposing2 bergambar!.... 

Jumaat, 4 Disember 2009

~:: Contest Si Manja Berkaca Mata ::~

Jom ramai2 join contest anjuran oleh Ummu Mishkah @ directlink

  • Dh wt 1 n3 psl Contest Si Manja Berkaca Mata & dh linkkn n3.
  • Dh upload 1 gmbr si manja yg brusia 1 hari hingga 4 thn dgn aksi brkaca mata.
  • Dh nyatakn nama dan umur si manja.
  • JDh letakkn banner contest di n3 & side bar blog.
  • Dh tinggalkn komen & link n3 blog.
Nama Si Manja : Izz Irfan
Umur Si Manja : 2 Tahun

Ini dia si budak kaca mata yang chomeyyy!! Kaca mata Izz yang telah di'sponsored' oleh Jusco! (pinjam untuk sesi bergambar je.. lepas tu kene letak balik.. buktinya tag price tu. huhuhu!) Ala-ala mata lalat!

Foto-foto sampingan Izz...
Kalau boleh.. habis semua display kaca mata kat Jusco tu Mama Izz try, cuba & testkan... huhuu!!

Khamis, 12 November 2009

~:: Bercuti di Hj. Dorani Homestay ::~












... Firstly, Terima Kasih Kak Atie kerana sudi belanja cuti2 malaysia di homestay... semoga panjang umur dan murah rezeki selalu buatmu sekeluarga... lainkali ajak lagi.... : )

...Secondly, percutian kali Ini telah ditaja oleh Kak Atie bersempena dengan Sambutan Hari Lahirnya pada 1 November 1979 (rahsia) di Homestay Haji Dorani., Sg. Besar Selangor... Mak aiii.... jauh jugak nak sampai ke sana! ingatkan dekat je... macam nak balik Perak rasenya! dalam pukul 11 malam sampai ke destinasi tu...




...Sesampai je di homestay tu, terus dijalankan sesi barbeque.
Kak Atie telah membawa marinated chickennya untuk dijadikan menu supper untuk sefamily.
Habis sume menu yang dibawa telah di'barbeque' oleh Abg Molly..
sedap hingga menjilat jari!
mula-mula api tu mcm merajuk taknak kluar...
penat mengipas ikut giliran paksaan.
terpikirla gak apsal api ni taknak marak2 nak dekat 1/2 jam..
alih2 abg molly pun bru teringat terlupa baca bismillah dan ayat2 yang sepatutnya.
yela.. datang tempat owang nak dekat tengah malam, trus redah!
tapi salam dah bagi kat tuan rumah, salam luar rumah tak bagi lagi...
lepas jampi serapah dibacakan (saja guna ayat tu, padahal baca yang simple2 je)
trus meriah api-api di setiap celah arang...
ha? takjub tak? tak percaya? percaya je lah... : )




...Setelah perut kenyang dan masing2 dah kepenatan, posing time!!!
Bermacam2lah aksi & gelagat sebelum tidur sepupu Izz lakukan...
Homestay yang luas dan banyak bilik, habis sume jiorang terjah..
berlari-lari sakan, bergurau-senda, bermesra-mesraan sesama sepupu (ayat novel),
last2 kene marah dek atok & neneknya pasal tak tido2 lagi.
nak dekat kul 2 pagi barulah senyap tapi kedengaran kedengkuran abg molly yang tak mengikut tempo tu aku abaikan...


...Keesokan pagi, makcik homestay tu tu dah siap buat sarapan.
Terhidang Kuih Badak dan Air Kopi. Sedap! (sume tu kene charge tau!)
Makan tengahari plak kitorang xorder dgn makcik homestay tu.
Kalau korang nak wat permintaan yang berbayar pada makcik homestay tu boleh...
mintak je nak suh masak makanan kegemaran lauk kampung
macam sambal ikan keli ke, ape2 je yang berasaskan kampung syle, bleh... 

...Tapi kitaorang masak sendiri buat menu ala2 barbeque gak! kurang kolestrol,
makanan sihat... hasil pancingan terutamanya ikan dari bendang di depan homestay tu menjadi mangsa  barbeque kitaorang sume.
Ahli2 jorannya adalah Juara Pertama-Ajat, Kedua-Ayah & Ketiga-Abang Jam dan terakhir abang molly yang kalah tanpa bertanding. (tido jer kerojenya!)
melihat keadaan hasil tangkapan yang tidak begitu memberangsangkan (comel2 belaka saiznya yang tak matching dengan saiz mulut kitaorang sume nih),
ayah menghulurkan bantuan tabung kelaparan sket suh ahli joran gi beli ikan tambahan di samping MENTARANG yang tak pernah kitaorang makan.
Sedap gak! (walaupun rupenye agak aneh tapi macam pernah kulihat!) ngeh, ngeh, ngeh..


...Sebelum balik, begambar kenangan la sket... tapi masing2 dah mengantuk..
so  xramai yang nak join. Papa & mama izz balik dulu.
Kyla join sekali pasal kyla kena balik hostel...
sempat gak lah singgah makan mee banjir kat tepi jalan untuk mengisi perut yang xberapa lapar tapi macam terasa laparlah plak bila ternampak perkataan MEE BANJIR tu
dengan GAMBARnya yang sangat menyentuh kalbu nafsu makan kitaorang...

.... so, memang percutian homestay yang menarik, ala2 balik kampung gitu!
walaupun bandarku kampungku di tengah bandar!
Nak cite la sket untuk info korang kalu teringin nak berhomestay di sini,
Depan homestay terbentang luas petak2 sawah padi @ lalang2, burung2 berterbangan, pokok2 hijau dan bermacam2 lagi..
Kat sini banyak homestay yang korang boleh pilih
antaranya di kawasan Kg. Sg. Haji Dorani ni yang pernah masuk dalam rancangan WHI.. harga plak terlupa nak tanya Kak Atie berape dia kene charge.
Ala...korang surf je dalam internet tu ... : )

Rabu, 21 Oktober 2009

~:: Yey! Balik kampung ke Golden Sand... ::~

17/10/2009 (Sabtu)
11.00 pagi - Drive dari K.L menuju ke Pasir Mas, Klate... operasi singgah menyinggah kerap dijalankan. Almaklumlah... mertua ikut sekali. 5 org 1 kereta termasuk Izz.
9.30 malam - Sampai di Pasir Mas menuju ke rumah Moksu Dah. Bermalam di sana. Sempat menjamu kuih raya yang sedap2! Tido dalam kelambu.. Izz sangat seronok!





18/10/2009 (Ahad)
7.45 pagi - Sarapan Nasi Berlauk, Nasi Kerabu & Pulut Pagi. Moksu Dah belikan di tepi simpang. Lauk dan nasinya banyak & sedap!! Terus menuju ke rumah Kak Yah.
1.10 tengahari - Ke Majlis Perkahwinan anak Paksu Roni. Tumbang lembu. Masak kurma + Kari. Fresh & sedap! Berselera Izz makan..
2.00 petang - Ke Pekan Pasir Mas. Gunting rambut Izz.
6.30 - Bermalam di rumah Kak Yah pula.




19/10/2009 (Isnin)
7.45 pagi - Sarapan Nasi Kerabu & terus menuju ke Pejabat Jajahan Pasir Mas untuk menjalankan misi utama ke sana.
12.00 tghari - Ke Kota Darul Naim. Singgah sebentar di Pasar Siti Khadijah untuk makan ringan tengahari & membeli sedikit buah tangan.
2.30 petang - Kembali ke Pasir Mas dan memenuhi jemputan makan tengahari di rumah Kak Mah.
4.00 petang  - Singgah ke rumah Paksu Roni & Cikgu. Berbincang mengenai misi utama ke sana.
6.30 petang - Pulang ke rumah Kak Yah.
8.30 malam - Memenuhi jemputan makan malam di rumah banglo Kak Pah & berbincang mengenai misi utama ke sana.
12.30 malam -  Pulang ke rumah Kak Yah dan tidur yang xberapa lena pasal Izz terjaga pukul 3 pagi mahukan 'lion'nya. Cari dalam kereta xjumpa rupanya tertingal di rumah Kak Mah. Akhirnya Izz tertidur keletihan sambil minum susu botol..


20/10/2009 (Selasa)
7.30 pagi - Bersarapan Nasi Dagang.
8.30 pagi - Bertolak ke Kota Bharu menyelesaikan sedikit misi utama di sana dan terus ke Kuala Lumpur. Singgah sebentar di Kuala Krai membeli tambahan buah tangan untuk ibu dan & ayah sekeluarga.
9.00 malam - Tiba di rumah. Penatnya! nak kene kemas baju, basuh baju, bla..bla.. letihnya... TIDUR!!!

Khamis, 15 Oktober 2009

~:: ONLINE CONTEST - SENYUMAN CERIA SI COMEL ! ::~

Jom join contest @ directlink
http://smileykidz.blogspot.com/2009/10/online-contest-senyuman-ceria-si-comel.html



15th Oktober 2009 - 31 Oktober 2009 jam 11.59mlm.


Dh tau cara2 penyertaan:-

1.Dh jd Follower SMILEYKIDZ & dh add SMILEYKIDZ dlm bloglist.
2.Dh letak banner contest disidebar blog dgn link ke entri ini.
3.Dh wat n3 Online Contest ~ Senyuman Ceria Si Comel ini.
4.Dh upload 1 gmbr si comel dlm n3 dgn senyuman paling ceria/happy/sweet.
5.Dh nyatakn nama si comel dan umurnya.
6.Dh mention dan link ke SMILEYKIDZ.
7.Dh TINGGALKAN komen & LINK n3 dlm ruang komen.

Nama Si Comel : Izz Irfan
Umur Si Comel : 2 Tahun 4 Bulan

...'snap' gambar di Jusco Maluri. Objektif papa & mama Izz pada waktu tersebut adalah untuk membeli katil buat Izz yang semakin menjadi2 buas aksi tidurnya. Setelah meng'survey' banyak tempat, akhirnya berkenan jua katil yang dijual kat jusco ni.. so, sempatlah papa mengambil beberapa aksi Izz yang teruja nampaknya untuk memiliki katilnya sendiri yang selama ni terpaksa berkongsi katil dengan papa & mamanya.
Tersenyum lebar! walaupun hanya tumpang duduk kat katil display!...

Selasa, 13 Oktober 2009

~:: Beraya Sakan di PICC !! ::~



.... member2 yang join skali beraya ke PICC. meriah dan ceria suasana! Apalagi tanpa mempedulikan para jemputan kita berposing sakan! Makan sampai kenyang, walaupun beratur panjang.. sambil borak2 kosong, pehtu balik office sambung kerja...! 


... antara officemate yang dapat mengejarkan & menghadirkan DIRI Ke PICC...


... posing memosing selepas perut kenyang sementara mata belum layu... 


...aksi2 gedixxs yang xterlampau...


Isnin, 12 Oktober 2009

~:: Beraya di Grand Ballroom Pembangunan!! LATEST UPDATE!::~

... Ini meja VVIP.

.. meriahnya sungguh beraya di Bhg. Pembangunan... Ala2 di hotel 5 star gitu! Who's the decorator&Interior designer? Hamka & Co. Makanan catering memang sedap! xlupa juga Warga Pembangunan yang bermurah hati membawa makanan untuk menu hidangan tambahan yang cukup menyelerakan... time bergambar, memang ramai jadi cameraman terjun. banyak sangat camera nak minta di'snap'. xcukup dari tu camera h/p pun jadi!! Tapi apapun... motto di Bhg Pembangunan adalah.... Apa yang penting??? KERJASAMA!!. Kalau x... xkan bilik meeting terus bertukar menjadi Grand Ballroom.... Nikmati gambar2 di sini...


... Ini plak VVIP xdiundang... huhuu

...para tetamu yang hadir membanjiri Grand Ballroom Pemb. ketika YBhg. Dato' berucap... Artis jemputan? Dato' Siti....! Nampak x??

.... antara juadah yang tersedia untuk disi dalam perut2 seluruh warga Pemb. dan  department lain yang telah diundang khas... beraya sambil menyambut besday warga2 Pemb. yang lahir pada bulan Oktober. kek prune ditempah dari secret recepies.. sedap gilesss!!

...menyelerakan??...

...ni plak gambar orang kuat untuk kategori memotong buah tembikai... huhuhu 

... persediaan sebelum dan posing semasa jamuan raye.......

... bergambar selepas, memasing dah keletihan, banyak makan, banyak suka... huhuhu
...dan bermacam-macam lagi! letih la nak meng'upload gambar... banyak sangat nak kene edit...

~:: Gambar Di Pagi Hari Raya...::~


.... psttt! Inilah gambar raya yang dah lama nak dipostkan dalam blog tapi tertunda2 sampai la skrg... bz la konon...bru la ade mase la ni... Tahun ni beraya bersama keluarga 'Pak eteks' di Segambut. Seminggu braye kat sane! 1st raye xbrape meriah sangat pasal family Kak Atie & Kak Zura balik sini raye ke-2. Kire xcukup korum. Raye ke-2 barulah terase suasana raye yang melampau itu... raye tahun ni xbanyak snap gambar pasal beraya sakan sampai xnyempat2! sibuk melayan tetamu! asal tetamu balik, tetamu baru berkunjung tiba. Non-stop! Orang dapo? Kyla (chef) & co'. sian adek... letih gile jadi owg kuat dapo... xpe2... akak kasi 3 1/2 bintang (betul ni, tarak tipu) untuk masakan adek!!


Jumaat, 2 Oktober 2009

~:: contest wansteddy : love teddy bear! ::~

@ directlink
http://mummynaliya.blogspot.com/2009/09/contest-wansteddy-love-teddy-bear.html


Contest bermula 10 september hingga 15 oktober 2009

Dh tau syarat2 wansteddy contest....
1. Dh jd follower wansteddy.
2. Dh taruk link blog wansteddy kat bloglist.
3. Dh tepek banner contest wansteddy kat sidebar blog.
4. Dh wt 1 n3 brtajuk contest wansteddy: love teddy bear.
5. Dh berikn jwapan ya atau tidak samada meminati teddy bear.
6. Dh tepek gmbr yg paling sukai, gmbr jelas, meletakkan gmbr brsama teddy bear.

7. Dh ceritakn knapa sukakn gmbr trsebut.

Dah tau hadiahny akan beritahu &  berkaitan dengzn teddybear.



...gambar ni telah disnap oleh papa Izz (paparazzi). Kenapa saya sukakan gambar ini? Pasal ade cerita di sebalik gambar tersebut yang mendebarkan serta lucu bagiku.. Ceritenya begini...

Kejadian berlaku pada tahun lepas semasa beraya ke rumah Pakcik Dollah. Family 'Pak Eteks' yang sedang rancak berbual sambil menjamu selera, tiba2 mama Izz baru terperasan yang Izz tidak ada bersama..  meggelabah & melilau mata mama & papa mencari kelibat Izz. Luar rumah, ruang tamu, terjah dapur. Akhirnya  terpaksa menyelak langsir bilik, walaupun bukan niat dihati nak suke2 terjah bilik orang.. dan ternampaklah kelibat Izz dalam bilik yang sedang asyik masyuk mencium & memicit2 geram teddybear kepunyaan anak dara kecil cik dollah.

Lega hati.. apalagi.. aksi menarik itu pun dirakam sebagai kenangan oleh kamera papa yang sentiasa di sisinya. Actually, sejak kecil memang Izz gemar sangat tengok teddybear xkire kecil atau besar...

Bermula dari kejadian tu mama&papa bertekad untuk mengubah kegemaran Izz yang geram terhadap teddybear.. yelah... pssstttt! macam jambu la plak budak lelaki suke teddybear.. Apalagi trus bli stok mainan lelaki.. motor, kereta, trak, lori, bas, ambulans, aeroplane sume ade.. sampai sekarang Izz xterlepas membawa sume stok kenderaan bermotor tu ke mana2..

Tapi ape pun mama Izz memang meminati teddy bear dan sukakan teddybear besar yang telah papa hadiahkan pada besday mama yang ke-22 kot.. pssttt.. teddybear tulah yang buatkan Izz start mengerami sume bear2 yang lain... sejarahnya.. huhuhu 

~:: @ Si Comel Berbaju Raya Contest ::~

@ directlink



Cara Penyertaan:-
Prtndingn dibahagikan kpd Kategori A (Boys) & Kategori B (Girls)
Prtndingn dibhgikn kpd 2 fasa:
Fasa 1: 23 Sept 2009 – 15 Okt 2009 - Semua pserta submit gmbr Si Comel Brbaju Raya..

Fasa 2: 16 Okt 2009 – 31 Okt 2009 - Top 10 akan dpilih. Pmenang akn dipilih brdsrkn undian.

Dah ikuti syarat senyertaan :1. Dh jd follower BabyIbu dan dh add BabyIbu dlm bloglist.
2. Dh letak banner di sidebar blog dgn link ke entri ini.
3. Dh buat entri mgenai contest ini diblog.
4. Dh upload (1) gmbr si comel brbaju raya(baju melayu)&dh nyatakn nama si comel & umur.
5. Dh mention dan link ke BabyIbu dan semua sponsor.
6. Dah tinggalkn link entri di entri ini.


Hadiah:-
Bagi Kategori A:

Hadiah Pertama
-Casual Meg daripada Gin & Jacqie
-Necklace by S daripada Sherry
-120 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online
-RM30 Gift Card daripada leanalittleshop

Hadiah Kedua
-Reversible gemstone ring imported from US daripada TH
-RM10 Gift Card daripada leanalittleshop
-80 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online

Hadiah Ketiga
-Eyeko: Silver shopper (imported from UK) daripada Mia
-RM10 Gift Card daripada leanalittleshop
-40 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online


Bagi Kategori B:
Hadiah Pertama
-Colorful Sally daripada Gin & Jacqie
-Pretty Birdie Earrings daripada Niko-120 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online
-RM30 Gift Card daripada leanalittleshop


Hadiah Kedua
-Reversible gemstone ring imported from US daripada TH
-RM10 Gift Card daripada leanalittleshop
-80 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online

Hadiah Ketiga-
-Eyeko badges and postcard set (imported from UK) daripada Mia
-RM10 Gift Card daripada leanalittleshop
-40 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online

Hadiah Misteri
Terdapat hadiah misteri khas untuk referrer terbanyak sepanjang tempoh contest (diadili guna Google Analytics).


P/s: Jutaan terima kasih kepada sponsors kita..Gin & Jacqie, eoe Online, leanalittleshop, Sherry, TH, Mia dan Niko..

NAMA SI COMEL : IZZ IRFAN
UMUR SI COMEL : 2 TAHUN 4 BULAN

Contest lagi?? Jom meramaikan dan memeriahkan lagi contest si comel berbaju raya ni yang dianjurkan oleh BabyIbu!!

Ini dia gambar terbaru Izz berbaju melayu di pagi raya pertama.. Nampak seronok xterkirakan riak wajah Izz time tu?? Tapi, padahal time nak sarung baju tu punyalah banyak songehnya, bukan takat baju je dengan songkok2 xnak lekat kat kepala. Al-maklumlah.. setahun sekali Izz disarungkan dengan pakaian tradisional tu.. bodek punye bodek barulah leh disarungkan.. Ikuti perbualan antara Izz dengan mamanya yang xjemu2 melayan karenah Izz yang semakin petah bercakap ini..

time nak sarungkan baju melayu....
Izz     : x nak! xnak! Ishh(Izz) nak pakai suar jin.
mama : ari ni Izz pakai bju melayu.. chantik.. sama warna mcm baju mama dgn papa k..
Izz     : Ishh(Izz) nak pakai suar jin....
mama : xboyehlah... Izz kene pakai baju mcm papa.. tengok! baju Izz sama mcm papa.
Izz     : papa pakai baju wanepe?
mama : merooon...
Izz     : mama pakai baju wanepe?
mama : merooon gak! pakai tau nanti Izz chomeyyy...
Izz     : (tersipu2 malu)..

..time nak pakaikan songkok pun lebih kuranglah bodeknya.. cume kaler songkok je la lain arr... huhuhu

Jumaat, 18 September 2009

~::yey! dpt kad raya lagi dari K.Yong & Alimaz...! ::~

Buat semua kawan ibu @ pengunjung blog Catatan Ibu sudilah menerima kad ucapan maya ini, Tanda Ingatan dari ibu buat semua.

Kepada semua sahabat blogger, sesiapa yang sudi mengunjungi blog ini dan kepada sesiapa yang mengenali kami sudi2 kan lah mengambil KAD RAYA yang tak seberapa ini dari kami....Jangan memalu yer.... Kami sekeluarga memohon maaf diatas segala salah dan silap kami selama kita mengenali di alam siber ini...dan kepada kawan di UiTM yang sudi menjengah blog ini...... kalau ada salah dan silap kami berdua dan kalau ada kelakuan kami yang menyakitkan hati kami berdua memohon sejuta kemaafan dari anda semua kerana kami juga manusia biasa.... AKHIR KATA SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN.


time kasih banyak wat K.Yong & Alimaz krn sudi beri kad raye...
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
jua buat K.Yong dan Alimaz dari beebz di sini...
semoga bergembira di samping keluarga terchintaa..!!

Khamis, 17 September 2009

~:: COOLABABY ClothDiaper GIVEAWAY !!!.... :) ::~

@ directlink
http://sarahrahim.blogspot.com/2009/09/cd-baru-dah-sampai.html


COOLABABY
ClothDiaper GIVEAWAY!!
&
 PROMOSI SALE HARI RAYA !!

Untuk sesapa yg beli CD ni
b4 balik rayer
18 Sep 09 nih..
HARGA SHOPING RAYER hanyalah...
RM35.00
RM32.00 shj!!!
(market price range RM37-RM43)
** Jgn risau...kalau takut xsempat nak beli...
le booking dgn 1/2 harga dulu :) 




Nak! Nak! Dah ikut syarat2 :
1. Dh wt 1 n3 & promote psl GIVEAWAY .
2. Dh linkkn blog ni.3. Dh jd follower blog nih.
4. Dh tinggalkn komen/msg supaya tersenarai lam peraduan nih.
5. Dh tau pmenang akn dipilih mll cbutn btuah yg akn divideokn nnt.
Hadiahnya..



yey! bestnya kalu dapat menang giveaway ni.. objektif n3 ni adalah untuk mempromosikan CD (Cloth Diaper) yang dijual secara online oleh sarahrahim. sila ke promotion page iniuntuk lihat harga shopping raye direct ke blog tersebut. Kat sini beebz nak ceritekan serba sedikit tentang CD yang dah lama 'famous' di kalangan ibu2 di zaman serba moden ini yang dah pandai memilih barang2 bayi yang boleh digunakan untuk jangka masa yang lebih panjang dan yang paling penting sekali.. menjimatkan wang!
Antara ciri2 CD adalah seperti berikut...



COOLABABY !!
The most prefered One size(S,M,L) pocket cloth diaper
by every mommy... :)pocket CD with 1 insert :)



- Features -

* Comes with 3 layer 100% microfiber terry inserts (5"x13.5") which is a strong absorbent material and can absorb urine fast.
* Front snap with strong adjuster to create Size S, M or L diaper.
* One Size diaper Fits baby between 3-13kg

* Easy to adjust waist and leg
* Super absorbent - 3 layer inserts and inner fleece
* Soft inner fleece will wick away moist & feel soft on baby's skin
* Waterproof outer with PUL lamination to prevent leakage - breathable
* Made of 100% Polyester/Original cotton
* Machine washable :) I like... :)
 Ni warna2 yg available:




1. Purple -6 [5sold,1 available]2. Green -5 [4sold,1 available]
3. Yellow -5 [sold-out]
4. Red -6[sold-out]
5. Orange -6 [sold-out]
6. Dark blue -5 [sold-out]
7. Pink -5 [sold-out]
8. Blue -5 [sold-out]

~:: "My Glamour Picture Contest" ::~

@directlink
www.cincinmasmerah.blogspot.com/2009/08/my-glamour-picture-contest_23.html

 Dah tau syarat-syarat :

1. Dh tau tbuka kpd blogger.
2. Dah tau wajib jd Follower & add link blog ini.
3. Dh pastikn gmbr (banner) sidebar blog&link kepada entry contest ini.
4. Dh wt n3 "My Glamour Picture Contest" dgn 1 gmbr pling glamour, nama anda & ceritakan knapa anda rasakn gmbr itu glamour.
5. Dh pastikan ada dinyatakan link2 tersebut (no link back will be disqualified).
6. Dh tinggalkan URL-link-contest-anda di ruangan comment.
7. Dh tau pemenang dipilih oleh juri profesional (penganjur yang pilih) berdasarkan
photo anda yg paling glamour.
8. Dh tau contest ini bermula 22hb Ogos 2009 sehingga 30hb September 2009.
9. Dh tau hadiahnyer akan diberitahu next entry.
P/s: gambar anda hendaklah yang terkini dan tidak lebih dari 3 tahun ke belakang.


Beebz named 'Glamourous Person'

... inilah salah satu gambar yang aku dapat rase aku perasan glamour, tang posing tu aku tu pun dah macam artis luar negara! ada nampak macam... arrrr... Alicia Key! (wekkk... muntah arrr klu korg rase nak muntah!) tapi kalu aku sendiri yang muntah, tu bukan maknanye aku meluat tengok gambar aku sendri tapi tu kire point excuse untuk aku, pasal time gambar ini disnap aku tengah preggy 5 bulan...sambil bercuti-cuti Malaysia dan berwindow shopping! topi tu pun aku pinjam jap, mintak kebenaran sales assistant kat mall tu.. hueheheheh..
apa lagi, korang pun leh join dan meramaikan lagi contest ini jika korang merasekan dirimu begitu glamour.. klik saje pada link di bawah ni..



~:: Jemputan Buka Puasa di Seri Pacific Hotel, KL ::~

makan sampai kenyang? ke.. nak makan sampai lebam?
lihatlah gelagat2 rakan2 office & family yang sume tahap kelaparannya mencecah tahap maksimum time nak menjamu selera setelah penat berpuasa...

... jiorang ni makan sume control cun & control hencem....


... ni plak gambar Izz & the gang...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...