/ MY POOL 2.0 /

Rabu, 20 Januari 2010

~:: my fwenz wedd again?? ::~


17.01.2010 (Ahad)
Sentul - Menghadiri majlis perkahwinan Zul & haza... meriah sungguh & semoga bertambah rezeki dan berkekalan sepanjang hayat hendakNYA... tahniah!!

Selasa, 12 Januari 2010

~:: My Frenz WEDD! ::~


10.01.2010 (Ahad)
Putrajaya - Menghadiri majlis perkahwinan jojo & izu.. meriah & amatlah secocok kedua2 mempelai tu.. semoga bertambah rezeki dan berkekalan sepanjang hayat hendakNYA.. Tahniah!!

Isnin, 11 Januari 2010

~::Izz bersama BUGGY CAR ::~


... hmmm... dah lama xupdate blog ni, rase macam ketandusan dan agak kekok nak mengarang cerita.. jalan2 di 1u. Paling seronok bagi Izz adalah pemanduan 4wd Izz bersama buggy car tu la... Excited gile! Yang keletihan? mama & papa Izz yang menolak... Tapi apapun memang seronok berjalan2 nih sambil berwindow shopping.. 1 happy family at 1u... : p

Sabtu, 2 Januari 2010

~:: 1st Recreation 2010 ::~






.... Tahun Baru menjelang tiba... so Sg. Congkak menjadi pilihan.. dekat je dalam 20 minit sampai Sg. Congkak ni, kat belakang rumah je... Sebenarnya Kak ipar baru yang berhajat nak belanja makan malam ikan bakar kat Teratak Ikan Bakar Sri Murni di Bt. 19, Kampug Jawa, Hulu Langat Selangor untuk aktiviti belah malam.

...So, kitaorang mandi-mandi di sebelah petang sambil ber'barbeque' di Sg Congkak dahulu pasal dah nak dekat dah dengan lokasi makan malam tu.. Ayam yang menjadi mangsa barbeque kak ipar baru yang sponsor... Nak maghrib kitaorang pun bertolak menuju ke Teratak Ikan Bakar Sri Murni.

...Best restoran ikan bakar ni.. terdapat banyak jenis tempat  @ port untuk menjamu selera di sini seperti kat atas pokok, terapung atas air sambil duduk bersila ala2 orang jepun (port pilihan paling 'top' kitaorang), di atas bumi yang nyata (dok atas kerusi) ataupun di tepi pokok2 besar & beratap (klu nak privacy). 
Makanan kat sini pun best2 bagi pengemar ikan air tawar. Kat sini pengusaha restoran ini bela ikan air tawar sendiri dan klu nak masak menu ikan trus pilih dari dalam kolam2 yang jiorang ternak ikan2. Ikan talapia, patin, baung, keli dan bermacam2 lagi. Rase masak tomyam pun sedap! pekat!
Tapi satu je kelemahan restoran ni, lambat sket service penerimaan makanan. Kebanyakan pelanggan sudah menempah terlebih dahulu tempat dan waktu untuk mereka dihidangkan makanan.
So, pelanggan yang datang tanpa tempahan perlu menunggu giliran.. siankan, pernah kitaorang tunggu nak dekat 1 jam xsampai2 makanan lagi... 
Inilah penyebab utamanya.. : (

..Gambar2 makan malam dan sesi ber'karok' dah xsempat nak 'snap' pasal sume orang dah kebuluq & teruja selera sampai xingat nak berposing..
so, pinjam kat n3 http://eatwithshaq.blogspot.com/. (minta izin ya.. tq)







note: psssttt... spelling rekreasi tu salah... malas nak edit! abaikan!!

 

Jumaat, 1 Januari 2010

~:: Selamat Tahun Baru ::~

Visit SweetComments.net





... Jalan-jalan tengok bunga api kat BB.... sebelum tu gi jalan2 kat Wangsa Walk & makan di Popeye... dah kenyang baru bergerak ke BB berjumpa dengan rakan2 papa Izz di sana sambil menyaksikan bunga api..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...