/ MY POOL 2.0 /

Rabu, 8 Oktober 2008

~:: SELAMAT BERHARI RAYA!! ::~

..yea.. yea... Selamat, Hari Raye, (baca dalam nada lagu raye) Hari utk kite bersuke ria... selamat, kami ucapkan... utk kite hingga sampai tahun depan... Selamat Hari Raya!!! seronoknye... tahun ni beraye kat segambut, k.zura's family, k.atie's family, sume raye sini. terubat rindu rasenye beraye bersama2 mak, ayah & adik beradik. meriah! atuk & family pakteh rombongan pertama yang kunjung tiba awal pagi raye.. pehtu bermaaf-maafan dengan mak ayah, bergmbr bersama & bersedekah duit raye beramai2 kat anak2 buah.. pastu terus keluar berhari raye ke rumah makcik-pakcik yang terdekat selama 4 hari berturut-turut... seronokkan...!! baby Izz pun terus dapat pangkat OKB di hari raye huhuhuhu :)


... sesi beri duit raye! sume pakcik makcik kene bagi duit raye! huhuhuhuu! sampai ibal pun kene korek duit syiling jualan burger dia RM0.50! janji duit raye!


.. sesi bermaafan mengikut sistem giliran hierarki! huhuhuu sesi ni la slalu menghadapi banyak rintangan terjah! asal nak start jer, makcik-pakcik dah menjerit.. Assalammualaikum.........! slamat ari raye.. bleh masuk? pehtu, masing2 berjaga-jaga klu dah beres jer orang beraye dh balik, trus rapatkan pintu sket, sesi tu bleh la start.. bergambar, bermaafan, beri duit raye...etc, pehtu layan balik orang yang datang beraye..



... meriahkan! tapi suasana meriah ni hanya berlangsung 2 tahun sekali jer! tahun depan masing2 beraye ke kampung masing2, sunyilah rumah mak&ayah raye tahun depan, yang ade nanti, mak&ayah, qyla dan adik-bradik yang solo2 jer...




... nilah aksi2 bby Izz yang xsenang duduk dapat duit raye! owg beri duit raye pun bby Izz takut.. maklumlah 1st dlu xmengenal erti duit raye, main terima and xmeragam pun!(mama&papa yang tolong amikkan&simpankan)tapi... kali ni, dah pandai salam tangan so... kene amik sendri, itupun kadang2 xnak amik, takut... (mama&papa jugak yang kene tolong amikkan&simpankan..) banyak jugak hasil collection duit raye bby Izz tahun ni.. apa lagi masuk ASB la... simpanan untuk masa depan...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...