/ MY POOL 2.0 /

Khamis, 27 Ogos 2009

~: GIVEAWAY CONTEST ::~

@ directlink
~ Dh jadi FOLLOWERS MAMA iena.
~ Dh letakkan LINK mama iena di bloglist.
~ Dh wat N3 yg ringkas ttg GIVEAWAY ni&letakkan poster giveawy di sidebar.
~ Dah selesai.. Dah letakkan LINK GIVEAWAY di n3 ini...untuk disemak.
~ Dh tahu HADIAH AKAN DIBERI PD NO CABUTAN BRDSRKN BIL FOLLOWERS DI BLOG MAMA IENA...
~ Dh tahu HADIAH LEBIH DARI 4 BUAH HADIAH..



...Salam Ramadhan diucapkan buat rakan2 blogger. Entry ini adalah bertujuan untuk mempromosikan kuih-kuih raya yang dijual secara online oleh Mama Iena. Cara yang mudah masa kini xperlu melalui traffic jam dan berpenat lelah. Hanya pilih dan click sahaja... Mudahkan...!!

Dalam blog Mama kepada Sis iena.. ada pelbagai jenis kuih raya.
Menurut Iena, Mama Iena dah lama menjual kuih-kuih raya ni... Setiap tahun ade sahaja pelanggan yang tempah. Bermula dari tahun ni Mamanya nak cuba menjual secara online pula..

Rasenya? Memang sedap dan berkualiti! Tengok sahaja gambar kuih2 tu pun dah boleh tahu kesedapannya..! Pasti anda akan berpuas hati! Yelah ..orang yang dah lama berkecimpung dalam business membuat dan menjual kuih raya. Harga? Memang berpatutan.. Apalagi marilah kita menjengah ke blog Mama Iena. Menarik dan cantik2 belaka kuih2 raya yang dijualnya.

Sila klick di sini untuk Senarai Kuih-Kuih Raya Mama Iena. Tengok jangan xtengok! Order sahaja kalau dah berkenan!

Semoga bertambah murah rezeki Mama Uzma dan Iena sekeluarga AMIN...


Rabu, 26 Ogos 2009

~:: RIANG RIA RAYA CONTEST ::~

@ directlink

http://www.coklatstrawberry9.com/2009/08/riang-ria-raya-contest.html



1. Dh add dlm bloglist & dh jd follwer.
2. Dh upload contest banner kt sidebar.
3. Dh wat 1 n3 khas berkenaan Riang Ria Raya Contest.
4. Dh pilih 1 gmbr untuk dipertandingkan.
5. Dh amik gmbr tu utk wat n3 khas dlm blog dgn menggunakan tajuk Riang Ria Raya Contest.
6. Dh siap & dh bgtau kt ruangan comments brsama link entry utk Yanmie wt spot cek.
7. Gmbr dh MENARIK dan UNIK.
8. Dh htr contest ni sblm due date 01.09.09.
9. Klu ditakdirkan saya tepilih sbg pemenang leh dpt hadiah..
Kuih Batang Buruk ala Yanmie! Sedap!! satu rasa dlm seribu!!





....hmmm... pilih punya pilih, inilah gambar yang terpilih untuk dipaparkan dan dipertaruhkan dalam contest yang dianjurkan oleh Pn. Yanmie kita...Riang Ria Raya! rasenya macam dah kene dah tajuk ni dengan gambar raya ni... kire match arr kan?



...."beratur! beratur... nak duit raya tak??"? terpa paklong kepada anak-anak buahnya.. apa lagi, berlari2 ayam sume anak2 buah paklong di hadapannya! Izz seorang je yang berlagak selamba buat xtahu je macam kata2 yang masuk telinga kanan keluar telinga kiri. huhuhu... xpaham apa erti duit raya daa.. cian Izz.. eheheh!

~:: "HAPPY FAMILY CONTEST" ::~

@ directlink

http://iedaluvsham.blogspot.com/2009/08/happy-family-contest.html


DAH IKUT ARAHAN DIBAWAH:-

1. Dah ADD BLOG iedaLUVsham.
2. Dah UPLOAD BANNER "HAPPY FAMILY CONTEST" KAT SIDEBAR.
3. Dah BUAT ENTRY KHAS BERTAJUK "HAPPY FAMILY CONTEST".
4. Dah UPLOAD HANYA 1 GMBR YG THE BEST YG MENGGAMBARKAN KEGEMBIRAAN DLM KELUARGA!
5. Dah mentionkan & linkkan DALAM ENTRI TU KE iedaLUVsham & HAPPY FAMILY CONTEST.
6. Dah tinggalkan link di entri ini iedaLUVsham.
7. Dah tau pemenang akan dipilih berdasarkan gambar yg MENARIK&UNIK!
8. Dah tau hadiah utk pemenang adalah....RAHSIA!
9. Dah tau TAKDE VOTE2!
10.Dah hantar n3 sebelum 12 SEPTEMBER 2009.
11.Dah tau KEPUTUSAN AKAN DUMUMKAN PADA 14 SEPTEMBER BESEDAY IEDA!!!!


>>>> HAPPY ADVANCE BIRTHDAY 2 U IEDA !!! <<<< ..gambar ni adalah salah satu daripada pic yang menggambarkan kegembiraan dalam family kecilku... dapat meluang masa bersama bercuti-cuti Malaysia...

CANDID - GIVEAWAY CONTEST

@ directlink

http://zieha-myworld.blogspot.com/2009/08/candid-giveaway-contest.html



DAH FOLLOW ARAHAN YANG DITETAPKAN DI BAWAH :

1) Dah copy gambar kat atas nie & uploadkan kat dlm N3 dan sidebar.
2) Dah jd followers kat sidebar di blog zieha n list kan blog zieha pada bloglist.
3) Dah uploadkan satu(1) gmbr yg leh dikategorikan candid habis @ yg paling happening,lucu,sedih,gembira, terkejutss yang pernah di amik.. dan bukan 18 xx.
4) Dah tinggalkan post N3 di comment zieha.
5) Dah tau pemilihan gmbr berdasarkan gmbr yg betul2 menarik dan gambar candid!
6) Dah tau hadiahnya..adalah SURPRISED....!
7) Dah tau contest bermula pada 16 Ogos 2009-31 Ogos 2009.. dah hantar sblm tarikh tersebut.
8) Dah tau keputusan pemenang bloggers bertuah akan diberitahu 1 minggu selepas tarikh tamat contest tersebut...


.. hmmmm.. nampak gayanya mama Izz pun dah gila @ excited nak masuk setiap contest yang ada! kalau menang rezeki. Tapi kalau xmenang pun dapat kenal ramai kawan2 blog sambil berkongsi2 pengalaman mereka..nampak macam xde keje lain erk? sambil2! keje office pun wat gak! so... nak masuk contest candid ni kene lah cari gambar2 yang berkaitan.. cari punya cari punya cari gambar2 dalam folder, akhirnya jumpalah gambar candid nih...



.... kenapa muka lil Izz tu macam tu erk? hehehehe.. al-kisah.. papa Izz yang ingin mengambil gambar untuk dijadikan kenangan Izz bersama katil barunya itu.. 1,2,3 gambar disnap.. ambil gambar ke-4 tergunalah flash mode.. trus terkejut Izz masa Izz tengah seronok berposing dalam katil barunya! Amik gambar kali ke-5, 6 trus xde mood... huhuuhu.. so... enjoy the pic!

Selasa, 25 Ogos 2009

~:: Contest : Aksi Menarik Di Hari Raya ::~

@ directlink
http://cute-miut78.blogspot.com/2009/08/contest-kenangan-suasana-di-hari-raya.html



PERATURANNYA :

1. Saya semestinya la mempunyai blog saya sendiri.. tak tumpang blog org lain dan sudah semestinya saya adalah seorang blogger.. (tak berapa tegar kot...)

2. Saya dah add blog cutemiut ni kat blog list saya dan dah juga jd follower yang dialu-alukan...

3. Saya dah uploadkan banner kat atas ni dan seMESTInya saya letakkan kat side bar saya berserta back link ni http://cute-miut78.blogspot.com/2009/08/contest-kenangan-suasana-di-hari-raya.html

4.Selain banner tu kat n3 saya, semestinya dah ada letak link ni.. http://cute-miut78.blogspot.com/2009/08/contest-kenangan-suasana-di-hari-raya.html ni. so, penyertaan saya automatic qualifiedkan.. :)

SYARAT2 :

1. Hantarkan satu keping gambo anda yg paling unik bertemakan suasana di hari raya.. tak kisah la nak gambo camne pun.. janji unik dimata anda. >>>done!

2. Nyatakan kenapa anda rasa gambo tu paling unik dengan buat satu karangan yg unik lagi kreatif..berapa patah perkataan pun tak kisah la.. janji karangan tu unik dan kreatif. >>>done!

3. Buat n3 berkenaan contest ni kat blog anda dan hantar link2 n3 tu ke ruang komen n3 ni.. dan klu blh buat sticky mode lagi senang utk aku terjah nnti.. >>>done!


~::~::~::~::~::~::~::~::~::~::~::~::~::~::~::~::~::~::~::~::~::~::~::~::~

... Inilah dia gambar yang unik dimataku...
dan sudah semestinya berlaku di dalam suasana hari raya..
check it out!




... ...time raya, kalu x dapat duit raya dari sanak saudara terdekat memang xsah! waktu yang dinanti-nantikan exspecially bagi oleh bebudak nakal yang bermata $$$ duitan.. tapi xkurang pula buat bebudak yang baik lagi chomel sikapnya yang suka menabung.. xkurang hebatnya pula bagi bebudak yang xtau apa motif dan objektif duit raya tu... terima duit raya trus bagi kat mak ayah... huhuuhu...

so.. dalam apa yang diperkatakan dalam intro karangan ini tadi... Izz tergolong dalam kategori yang ke-3 1/2. (xde dalam senarai.. huhuhu) Asal atuk & nenek, pakcik & makcik beri duit raye, malu & takut nak amik. sampai meronta-ronta xnak amik. Sedih dan agak hairan melihat keadaan itu, anak2 buah yang lain pun turut bersimpati dengan Izz. Terpaksalah mama Izz jadi tukang pas sampul raye Izz tu. Segan pulak rasenye.. tapi rugi xamik. Orang dah memberi kita menerima kan..?

Nasib baiklah Izz telah dikurniakan mama dan papa yang merasakan pentingnya menyimpan dan menabung untuk masa hadapan..(angkat bakul sendri!) untuk kebaikan Izz juga.. xkire betapa sesaknya poket mama dan papa Izz, kena simpan... jangan xsimpan...

Tapi sebenarnya, Izz tu xtakut dengan sampul duit raye tu... yang ditakutkannya adalah tuan yang memberi duit tu... al-maklumlah baru 1st time dapat duit raye dan kene salam tuan pemberi duit raya yang Izz xselalu jumpa... ... ehheehheh.. Akhir kata.. silalah mencuci mata anda dan menikmati tanpa juadah gelagat menarik lil Izz ni di suasana pagi Hari Raya tahun lepas...


~::~::~::~::~::~::~::~::~::~::~::~::~::~::~::~::~::~::~::~::~::~::~::~::~

Isnin, 24 Ogos 2009

" BEAUTIFUL BABY SEARCH CONTEST "Looking for Beautiful Prince and Princess"

@ direct link

http://meamyra.blogspot.com/2009/08/beautiful-baby-search-contest-looking.html



... ..DONE!!....I've joined!!! so let's check out the contest rules...

...1. jd follower Mommy_Zara >>>done!

2. sila add banner di atas pada sidebar.. >>>done!

3. buat special entry untuk contest ini dan sertakan sekali satu picture baby uols yg comey! dan satu picture baby bersama mommy atau daddy! kedua2 gambar akan diambil markah.. >>>done!check it out!

4. sile nyatakan skali nama baby dan umur baby.
tips: gambar baby comey dgn aksi bersahaja tp masih mengekalkan kecomelannya mungkin menjadi pilihan juri. >>>done!

5 sila nyatakan bila gambar diambil.>>>done!

6. linkkn blog Mommy Zara . sila tinggalkn comment bila dh siapkn entry k... >>>done!

*A.L.E.R.T*
semua baby yg manjadi peserta mestilah dr umur....
newborn ------------------------> 3 thn. >>>done!

~contest bermula dari 11 August 09 hingga 31 August 09~


_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

... ...Ini dia gambar lil Izz.. taddaaa....!!



Nama: Izz Irfan bin Mazuki
Umur: 2 tahun 3 bulan ( d.o.b: 20/05/2007 )
Gambar diambil pada: 24/07/2009


... ada gaya ala-ala model x? huhuhuhu.. snap gambar ni waktu Izz dalam 'eyes of genting'(cipta sendri nama mainan nih, lupa nama daa!) waktu pergi bercuti di genting bulan lalu.. Izz pun dah xlarat nak posing bergambar pasal.. papa Izz mesti sibuk nak snap gambar each time terjumpa scenery yang menarik.. mama Izz pun naik letih.. tapi apa pun, xrugi sebenarnya bergambar nih... boleh join contest2 yang dianjurkan sebegini di samping disimpan sebagai collection in memories... :)


... ...this is my pic wiz my lil Izz....



"Papa...cepatlah!!" jerit Izz. Aksi selamba Izz yang geram nak naik & drive train sekali lagi. penat mama & papa Izz nak melayan karenah nakalnya tu....

_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

dan hadiah2 untuk para pemenang adalah...



1st Prize: 1 printed tshirt(ur bb pic on it) +1 magnetic + 1 keychain + 1Mag baby poster
2nd Prize: 1 Magnetic+ 1 Mag baby Poster+1 keychain
3rd Prize:1 keychain & Mag baby Poster
Mystery gift for number: 9 & 19

_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

... terima kasih diucapkan kepada 'mommy zara' dan "Cik Penganjur .. Princess Delisha" kerana menganjurkan contest ini and last but not lease...
VOTElah for Izz Irfan... !!


_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

Jumaat, 21 Ogos 2009

~:: Salam Ramadhan Al-Mubarak 1430H::~





Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan ' 'Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:

* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada);
* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri;
* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.

Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita
bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-amiinkan adalah
Rasullullah dan para sahabat , dan dilakukan pada hari Jumaat.

Oleh itu SAYA TERLEBIH DAHULU MEMOHON MAAF jika saya ada berbuat kesalahan, baik yang tidak di sengaja maupun yang di sengaja ,terang terangan atau yg tersembunyi, semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan khusyuk, diberkati dan dirahmati Allah S.W.T, insyaallah.





Jumaat, 14 Ogos 2009

~:: Meniti Bulan Rejab dan Syaaban... ::~




... alhamdulillah... mama Izz telah berjaya mengsettlekan qada' puasa sebanyak 10 hari.. banyakkan?? dah fitrah sebagai wanita..niat sekali pose sunat bulan Rejab & Syaaban. banyak tul dugaan... tu la padahnya xqada' pose awal2! kan dah kelam kabut jadinya... : ) kali ni nak berazam qada'kan pose dalam bulan Syawal plak... biar settle awal2.. senang. tapi yang seronoknya ade ramai geng2 kat pejabat yang blom habis qada'kan pose gak! so... xdelah rasa keseorangan jer... Kire pose nie warm-up untuk nak berpose bulan Ramadhan ni la... huuhuu


Rabu, 5 Ogos 2009

MomBloggersPlanet Cutest Baby with TOYS Contest!



~:: action 01 ::~



~:: action 02 ::~



~:: action 03 ::~


August 09 theme is “Cutest Baby with TOY(S)”.

...For the 1st time join this contest.. Comeyy tak? Memang pilih gambar ni khas untuk join 'cutest baby photo contest bulan Ogos 2009 ' anjuran MomBloggersPlanet. Nama si comel ni.. Izz Irfan bin Mazuki. Mama Izz melahirkannya pada 20 Mei 2007. Izz posing bergambar dengan mainan favoritenya iaitu 'Nemo'. Kalau boleh nak pergi mane-mane mesti nak bawak skali 'Nemo'nya tu. Lagipun mainannya ini tidak membahayakan kerana bersaiz sederhana dan tidak tajam.

Mama Izz berpendapat dengan kehadiran 'Nemo' ni mampu membuatkan mindanya berkembang dan terangsang dari segi pengetahuan mengenai rupa, bentuk, warna dan cara pergerakan binatang. Ia juga sesuai dipraktikkan sebagai pembelajaran anak-anak sejak dari kecil. Bila berpusing-pusing je 'Nemo'nya tu, galak mata Izz melihatnya dan geramnya dia hingga nak mengigit 'Nemo'nya itu macam nak makan...

last but not least... come on! vote for Izz!! :)


Contest dianjurkan oleh :

Mom Bloggers Planet: http://www.mombloggersplanet.com/1312/cutest-baby-photo-contest-august-09

Hadiah-hadiah ditaja oleh:

PhotoBookMalaysia : http://www.photobook.com.my/
AliceWonders : http://www.alicewonders.com/





Isnin, 3 Ogos 2009

~:: pictures edited by papa's Izz! ::~



... lihatlah hasil2 'edit' an oleh papa Izz. menarikkan.... mama yang tolong ajarkan... huhuuhu


...chomeyykannn!!...


....cute & cun kan...??? huhuuu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...