/ MY POOL 2.0 /

Rabu, 13 Ogos 2008

~:: jgn x caye! bby izz suka mkn durian..!!



... balik pangkor terus menghala ke rumah kak zura kt Kg. Buruk Bakul, Beruas, Perak. Unikkan nama kg. ni?! sampai2 je, jejak kaki kat tanah kg. ni.. terus melilau mata nak cari durian yang jatuh sambil melebarkan telinga nak dengar kalau2 terdengar bunyi durian jatuh. makan durian sakan! sedap tul!

...tapi ajat & ibal dok sebok mengejar kambing2 k.zura nak disumbatkan dalam kandang. dah petang.. sis n bro yang lain xnak interframe, sume makan durian sambil dok kat tempat2 yang jorang nak layan mood... yelah... kg. lah katakan... damai... nyaman... baby Izz pun join sekali! xsangka anak mama ni leh makan durian.. yum... yummm... kalau papa nak makan durian? mmmm...

...psstt! nampak x red helmet tuh? untuk keselamatan kapla orang yang mungut durian... bukan durian saje ade kt kg. ni... buah asam gelugor, rambutan, duku, langsat, pisang, pinang, kelapa dan banyak lagi!! meriah...

~:: best! vacation ke pangkor! ::~


.. vacation ke pangkor kali ke-2 bersama keluarga besar Mohamed Beneh.. sampai jetty lumut kul 8malam... last bot, nasib baik tak kene tinggal! bile2 mase je bot akan blayar.. 1 troly besar barang2 diconquer oleh family pak eteks nih! menginap 3 hari 2 malam kat Golden Beach Hotel & Resort (milik bumiputra) ditaja free oleh ajat (selaku kroni hotel nih)!

... best! mandi pantai kene menapak berjalan ke depan sket, bru nampak pantai, mancing ikan (ahli2 joran tetap) di sekitar batu2 besar belah tepi sekali pantai yang tak bertepi, mandi pool yang boleh terjun tingkap je letaknya pool tuh! (memang betul kejadian, anak buah memang keluar ikut tingkap je pasal geram je tengok pool tu yang sedang memanggil2 untuk di terjun), masak sendri kat dapo hotel tu, kak zura jadi master chef! buat macam dapo rumah sendiri. memang friendly lah tukang masak kat sini! (padahal.. macam menyemak je korang nih! uhuk!) tapi kitaorang xmenyemakkan keadaan pun (ini betul!) siap basuh sume balik peralatan dapo yang kitorang guna tau!, karaoke bergilir2 sampai tengah malam walaupun suara xsedap langsung sedap2 la juga telinga mendengar (naik bingit telinga kitaorang time ajat sesiapa yg nak korus tu!) sambil jaga anak n tido.. seronok! tapi.. papa xikut.. mama letih sket! baby izz asyik nak ngendeng kat mama jer!

Selasa, 12 Ogos 2008

~:: mandi lg? Tmn Rekreasi Air Panas Sg. Kelah, Sungkai ::~



...kali ni, gi mandi-manda kat hotspring, sungkai, perak. lepas balik dari pulau pangkor.. Menarik tempat ni! 2 dalam 1, ade air panas dan air sejuk. mula2 mandi kolam air sejuk dulu... dalam 1 jam gi mandi hotspring plak... masa nak interchange (macam naik lrt la plak) ke hotspring pool tu... baby Izz mengamuk sedey, xnak keluar dari kolam air sejuk, meronta-ronta nak patah balik.. pelik gak! mungkin baby Izz tak puas mandi, bile dah sampai kat hotspring (kolam air panas) tu plak.. dah xleh nak rendam 1 badan. patut la baby Izz mengamuk. pool tu suam yang panas... dapat rendam kaki je... cian baby Izz xdapat mandi..

....tapi ape pun seronok gak! pasal sebelum mandi gi merebus telur dulu.. ade tempat khas untuk rebus telur tu siap ade penapis jaring untuk telur tu and mase yang disarankan ade kat papan tanda 'cara-cara merebus telur'.

... pastu celebr8 besday Abg Jam, menunya adalah makan kek bersama telur rebus separuh masak dan pencuci mulutnya adalah durian... huhuhu.. balik k.lumpur dalam kul 10.30 malam..

~:: sronoknye...!! ::~



...mama& papa gi undangan prkahwinan anak buah abg jamal kt Melaka.
lepas kenyang makan kenduri , rileks jap tunggu sampai kul 5 ptg..
baru turun pantai yang xsampai 10 meter depan umah..
mula-mula bby izz takut-takut nk jejak kaki kat pasir pantai ni..
masa tu air blom pasang sangat. lame2 bile tengok sepupu2 yang lain sronok main & mandi, trus dah xkekok..
mama & papa xmandi... gali remis tepi pantai jer... dapatlah setengah baldi...
papa jakun, baru 1st time tengok cara remis dijumpai..! huhuhu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...