/ MY POOL 2.0 /

Selasa, 28 Julai 2009

/ bercuti ke puncak genting highland! /



.... yey! perancangan bercuti ke genting dah pun berjaya terlaksana! seronok sangat!
book hotel online seminggu sebelum. free breakfast! tiket outdoor pun dpt halfprice! berbaloi-baloi!! apply cuti thur & fri trus leh samb cuti sampai ari ahad.. bertolak pagi.
sampai puncak tengahari trus checkin. ramai tul! pelancong arab paling ramai.
dapat kunci bilik kul 3. so... nak masuk outdoor terpaksalah postpone pada keesokkan harinya...

malam... jalan2 kat indoor and supper makan burger king
izz? memang teruja masuk indoor! sampai xnak balik bilik!
breakfast pagi? hmmmm... not bad makanannya! lepas breakfast kemas barang,
checkout & trus masuk outdoor! bleh main outdoor sepuasnyanya!!



... mase nak tunggu turn untuk checkin amik kunci bilik hotel..bleh tahan gak lamanya apa lagi.. bawak Izz jejalan cuci mata & sambil posing bergambarlah!>...


... yey! dapat dok kat view room! mengadap betul2 dengan outdoor themepark. amat menarik sekali pemandangan mata memandang!...


... inilah antara menu breakfast, tapi ada banyak lagi nasi lemak, porridge, roti bakar, mee goreng etc..pagi2 lagi dah bersiap nak gi breakfast. cepat habis makan bleh cepat main outdoor dengan masa yang berjam2 lamanya...


... lepas breakfast, checkout & trus masuk ke outdoor themepark! amat mengujakan! terutama sekali buat Izz... antaranya.. lihatlah snap2 gambar ini....




... masuk dinasourland? Izz paling gerun.. langsung xpandang pun dinasour tu! huhuhu..


.. papa Izz pantang nampak view canteekk je.. nak snap! nasib baik ada tripod, senang dan mudah!


.. Izz yang gangster!...

Isnin, 20 Julai 2009

~:: lepas ke ikea, gi ou main bowling... ! ::~



... ari sabtu kluar jejalan ke ikea plus nak cari baju Izz...
so, ajak kila join skali. jemput kat umah mak.
selang 5 minit k.atie call ajak join dia main bowling kat ou, pasal abg jamal ada tournament nanti.
nak practise main la tu.. kebetulan pulak tempat yang sama ou.
so, set jumpa kt tempat bowling dlm kul 10.00pm.
kebetulan pulak k.atie nk import kila ikut dia skali, tapi dah kene booking oleh mama & papa Izz. "makcu!" jerit Izz.
dah lama gak Izz xjumpe... sebulan sekali.. jumpe k.atie & family kt bowling centre.
main 1 game jer... ramai orang and seronok! meriah...

sebelum balik, kitaorang makan western kat uptown - stizzers nama gerainya.. sedap! lepas makan dalam kul 2.00pg.. balik!! ngantuk tul! tido!

Isnin, 13 Julai 2009

~:: jemputan family day di UPNM, Sg. Besi ::~




...pagi2 lagi sesiap nak gi UPNM.
Izz pun moody semacam pasal kene mandi awal2 pagi.
lepas mandi Izz sambung tido balik. sian Izz...
taklimat family day start kul 8.00 pg, sampai UPNM dah kul 8.25 pagi,
ditambah dengan sesat separuh jalan.
so, sampai2 daftar dapat beg chomel berisi tshirt UPNM dan trus dijamu dengan sarapan.. nasi lemak, sedap tul! teh tarik & kuih-muih.
acara pertama mendaki bukit... nampak dah kawan2 yg dah berkawat gi acara tu..
tapi xleh nak join... ada izz.. xkan nak turun cerun bawak izz??
acara target adalah menembak jer! xsabar rasenye nak menembak, acara yang paling seronok nak cuba..

lepas sarapan, naik van ke tasik. acara berkayak plak.
tunggu member yang habis mendaki bukit baru leh gi acara menembak..
dalam kul 10.30pg, naik bas lak ke lapangan sasar.
2 bas. excitednye..!! briefing & demo menembak guna M16 & pistol... menarik!! Izz paling seronok skali ! dapat tgok ashkar & jumpe kwn2.. 

makan tengahari. lauk pauk yang dijamu memang meriah dan menyelerakan. siap ade pulut dan durian lagi! lepas makan sambung menembak balik.
sessi menembak paling lama kul 3.30 baru habis.
penyampaian hadiah.. xmenang pun tapi yang penting pengalaman dan keseronokan..
habis acara dlm kul 4.15ptg.. balik!!...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...